Tuisku Terveys- ja Sosiaalipalvelut Oy

Asumiskoti Tuisku

Asumiskoti Tuisku on seitsemänpaikkainen kodinomainen asumisyksikkö huostaan otetuille, avohuollon tukitoimenpiteenä tai kiireellisesti sijoitetuille lapsille ja nuorille.

Lue lisää

Yksikön tiedot

Asumiskoti Tuisku on seitsemänpaikkainen kodinomainen asumisyksikkö huostaan otetuille, avohuollon tukitoimenpiteenä tai kiireellisesti sijoitetuille lapsille ja nuorille.


Nuorella on halutessaan mahdollisuus jäädä jälkihuoltoon 18-21 vuotiaaksi


Toimintamme lähtökohtana on kiintymyssuhde, dialogia ja narratiivisuus.


Yksikkö sijaitsee Kurikan Jurvassa Etelä-Pohjanmaalla

Meillä on kokoajan vapaa haku auki. Voit laittaa hakemukset:
ilkka.poti(at)tuiskuoy.fi

Yksikön erityiset osaamisalueet

Hoito ja huolenpito
Kasvatus
Kuntoutus
Psykoosikuntoutus
Psykoedukaatio
Sosiaalisen toimintakyvyn vahvistaminen
Kehityksen esteiden kartoitus
Itsenäistymisen tukeminen
Yhteystiedot

Ajanvietto

Jurvan ajanviettomahdollisuudet ovat laajat. Kurikan nuorisotyö tarjoaa pitkin vuotta mahdollisuuksia lähteä erilaisille päiväretkille kuten Särkänniemeen tai Vaasaan. Jurvassa toimii myös nuorisotila Jurvan Nuoppari.

Jurva on ehkä pieni paikka, mutta siellä on aktiivinen harrastusvalikoima. Jurvassa löytyy myös ohjattujen harrastusten lisäksi luontopolkuja, jotka ovat kuin tarkoitettuja valokuvaukseen ja luontoseikkailuun. Asumisyksikön välittömässä läheisyydessä on frisbeegolfrata, sekä järvi, jossa voi kalastaa ahventa, madetta, haukea tai kirjolohta. Asumisyksikön käytössä on myös Haapalanpuiston oma kuntosali ja liikuntasali.

Musiikki

Musiikkia voit harrastaa Jurvassa Alajärven musiikkiopiston kautta.

Opiston musiikkitarjonta on todella laaja, kuorolaulusta eri soittimiin. Osa kursseista käydään lähikunnissa.

Omaehtoista harrastamista musiikin parissa voi myös tehdä, ja ympäristöstä löytyy rauhallisia paikkoja säveltämisestä tai sanoittamisesta kiinnostuneelle.

Urheilu

Urheilua Jurvassa voi harrastaa monella eri tavalla. Asumisyksikkömme käytössä on kuntosali ja liikuntasali. Keskustan liikuntaryhmät tarjoavat eri lajeja, kuten lentopalloa, sählyä, jalkapalloa, jääkiekkoa sekä pesäpalloa.

Asumisyksikön välittömässä läheisyydessä on pururata, jossa kiertää talvisin hiihtoladut. Lisäksi Sällin maastosta löytyy frisbeegolfrata.

Moottoriurheilulla on myös vankka jalansija alueella. Botniaring tuo laajat mahdollisuudet erilaisiin moottoriurheilulajeihin.

Taiteet

Jurvassa kulttuurilla on iso jalansija. Taiteita pääsee harrastamaan laajasti tekstiili- ja käsitöistä teknisiin töihin, maalaustaiteeseen, kuvanveistoon, runoihin, teatteriin, lauluun ym.

Muut harrastukset

Harrastamisen ei tarvitse aina olla ohjattua, mutta se helpottaa.

Geokätköily Jurvassa on yksi suosituimpia itsekseen harrastettavia lajeja.

Omaehtoista harrastamista voi tehdä missä vain, esimerkiksi valokuvaus, tubettaminen, bloggaus, lukeminen, piirtäminen jne onnistuvat kaverin kanssa tietoa etsien ja kirjoista mallia ottaen.

Jokaisessa kunnassa on kirjasto, jonka palvelukattaus nykyään saattaa käsittää jo erikoispalveluja.

Yhteystiedot